Ինչպես պատրաստել սալորի չիր

Դիտումներ 2098

Ինչպես պատրաստել սալորի չիր

Սալորն արեւի տակ չորացնում են կորիզով կամ առանց կորիզի։ Վերջինս ավելի արժեքավոր է։ Սալորն առանց կորիզի չորացնելիս ընտրում են խոշոր, մսալի եւ կորիզից հեշտ անջատվող տեսակները։ Չորացնելուց առաջ պետք է միրգը լավ լվանալ։


Չորացման ենթակա պտուղները պետք է ունենան շաքարի բարձր պարունակություն եւ որոշ թթվություն։ Պտուղները տեսակավորելիս հեռացնել պտղակոթերը։ Առանց կորիզի չորացնելու համար առանձնացնել սալորի պտուղները պտղակարով, դանակի ծայրով բաժանել կորիզից եւ անմիջապես մեկ շերտով դասավորել մատուցարանների վրա։

Պտուղները ծխեցնելուց հետո դնել արեւի տակ





Ամենաընթերցվածը